Wat is Fibromyalgie

Fibromyalgie betekent letterlijk “pijn in bindweefsel en spieren”. Het wordt ook “weke delen reuma” genoemd. Fibromyalgie veroorzaakt chronische pijn, stijfheid en vermoeidheid.
Andere vaak voorkomende symptomen zijn slaapstoornissen, concentratieproblemen, tintelend gevoel in handen en voeten, duizeligheid of ernstige migraine. Dit is bij ieder persoon met fibromyalgie anders.


Fibromyalgie methodiek

Deze massagevorm is speciaal bedoeld voor mensen met Fibromyalgie. De massage is afgestemd op de “tender points”; oftewel de gevoelige plaatsen op het lichaam. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de klachten die iemand op dat moment heeft.

Fibromyalgie massage is niet bedoelt als genezing van fibromyalgie maar als middel om verlichting te brengen in de pijnklachten. Het effect hiervan is dat het lichaam zich beter gaat ontspannen.
In sommige gevallen kan ook de aanmaak van natuurlijke pijnstillers, zoals Endorfine, bevorderd worden. Tevens kan de massage de slaap bevorderen. Een goede nachtrust heeft een goede effect op het herstel van de spierweefsels en het immuunsysteem.

Fibromyalgie massage biedt uitkomst op langere termijn. Dat betekent dat er niet directe verlichting van de pijn zal plaatsvinden. De massages hebben een opeenstapelend effect.
Met andere woorden; hoe langer je doorgaat met deze vorm van massage, hoe meer resultaat je ondervindt.


 

Bij de massage kunnen de volgende positieve effecten optreden

  • Het lymfesysteem wordt versterkt;
  • Verlichting van spierkrampen;
  • Verlaging van bloeddruk;
  • Het bewegingsapparaat verbetert;
  • Het zorgt voor een goede nachtrust;
  • 
En de natuurlijke pijnstiller, Endorfine, wordt vrijgegeven;
  • Daarnaast is deze zachte massage zeer prettig om te ondergaan.